Претрага

Студенти из Шамца отпутовали у Јагодину на манифестацију „Дан отворених врата“

На позив предсједника Скупштине града Јагодина (Република Србија), Драгана Марковић Палме, 46 студената са подручја општине Шамац јутрос је отпутовало у дводневну посјету у склопу манифестације „Дан отворених врата“ у Јагодини.

Опширније: Студенти из Шамца отпутовали у Јагодину на манифестацију „Дан отворених врата“

Донација са Тајвана спасилачкој екипи Црвеног крста Шамац

Општинској организацији Црвеног крста (ООЦК) Шамац данас су додијељена два професионална спасилачка чамца са пратећом опремом, донација Будистичке фондације „ТЗУ–ЦХИ“ са Тајвана.
Представник „ТЗУ–ЦХИ“ фондације са Тајвана др Рудолф Фаф каже да му је част доћи у Шамац и  подржати спасилачку јединицу ЦК Шамац са овим чамцима.

Опширније: Донација са Тајвана спасилачкој екипи Црвеног крста Шамац

Јубилеј, 20 година „Отворене забавне школе фудбала“

На стадиону ФК „Борац“ „Отворена забавна школа фудбала“ данас прославља јубилеј 20 година свог постојања.
Тим поводом окупила је више од 200 дјеце узраста од 7 до 13 година из Шамца и Орашја, а уручене су захвалнице институцијама и појединцима који су дали свој допринос у развоју школе.
„Отворена забавна школа фудбала“ одржава се у сарадњи са „Отвореном забавном школом фудбала из Сарајева“ БиХ, под покровитељством Општинске управе Шамац и ФК „Борац“ Шамац, а кроз школу је у протеклих 20 година прошло преко 2.000 дјеце.

Опширније: Јубилеј, 20 година „Отворене забавне школе фудбала“

Пaрaстoс зa пoгинулe бoрцe ВРС у Шкaрићу

Код Спомен–плоче испред омладинског дома погинулим припадницима Војске Републике Српске, положени  су вијенци и служен парастос за четири млада погинула борца из овог мјеста.
Предсједник мјесне Борачке организације Мито Шишић истиче да се од 1998. године, када је подигнута Спомен-плоча, парастос увијек служи  на овај дан, те да се исти дан  врши и прељев гробља.

Опширније: Пaрaстoс зa пoгинулe бoрцe ВРС у Шкaрићу

Сјећање на погинуле борце ВРС у Средњој Слатини

У Средњој Слатини код Шамца служен је Парастос за 12 погинулих бораца ВРС и три цивилне жртве отаџбинског рата, погинулим од 1992. до 1995. године и тројици припадника ваздухопловне јединице, погинулим почетком 1992. године када је њихов хеликоптер оборен у Средњој Слатини.
Парастос је служио средњослатински свештеник, јереј Драган Павловић.

Опширније: Сјећање на погинуле борце ВРС у Средњој Слатини

Одржана шеста котлићијада на Јекића језерима

На Јекића језерима код Обудовца, одржана је Котлићијада „Обудовац 2017“ на којој је учествовало више од 20 екипа са подручја Посавине и околних општина, а организатор је Еколошко удружење „Екоб“ из Обудовца у сарадњи са Туристичком организацијом Шамац под покровитељством општине Шамац и Министарства трговине и туризма.

Опширније: Одржана шеста котлићијада на Јекића језерима

Сјећање на погинуле борце у Црквини

Испред централног спомен-обиљежја у Горњој Црквини код Шамца је служен парастос за 37 српских бораца и шест цивилних жртава, а поводом 25 године од погибије 10 припадника Војске Републике Српске из Доње и Горње Црквине.

Опширније: Сјећање на погинуле борце у Црквини

Aктивности на бари Тишина

Због великих врућина које пријете рибљем и животињском свијету чланови спортског риболовачког друштава (СРД) „Шамац“ данас су у сарадњи са општином, Територијалном ватрогасном јединицом и симпатизерима СРД предузели трећу по реду активност на бари Тишина у Турсиновцу, а све у циљу спречавања помора рибе.
Замјеник предсједника спортског риболовачког друштва Ивица Цвиткушић каже да су у воду убацили хидрантни креч који чисти воду од бактерија, довезли осам цистерни са водом са по 9.000 литара воде коју полако испуштају у бару Тишина.

Опширније: Aктивности на бари Тишина

У Одјељењу суда у Шамцу почела да се одржавају рочишта

Предсједник Основног суда у Модричи Винко Миладиновић, изјавио je данас да су званично почела суђења у Одјељењу суда у Шамцу, а према потписаном Споразуму између општине Шамац и Министарства правде РС.
„Рад Одјељење суда (писарнице) почео је првог јула, уторком, сриједом и четвртком у пуном радном времену од 07:00 до 15:00 часова тако да су странке од тог датума могле предавати све поднеске, тужбе, жалбе и до сада је било  доста поднесака“ – каже Миладиновић.

Опширније: У Одјељењу суда у Шамцу почела да се одржавају рочишта

Шамчанин међу првих 350 најбржих на маратонској бициклистичкој вожњи

Шамчанин Јован Живковић (47) једини је из БиХ учествовао на маратонској бициклистичкој вожњи између тачака „Лондон – Единбург – Лондон“ са преко 1.500 бициклиста свијета и дошао до циља у групи од првих 350 бициклиста.
Ради се о рути маратонског бициклизма тзв. „Ранденеринга“ гдје бициклисти треба да пређу одређену километражу по одређеној рути у одређеном заданом временском року.

Опширније: Шамчанин међу првих 350 најбржих на маратонској бициклистичкој вожњи