Претрага

Oдржана свечана академија поводом 13. Видовданског сабора

У Горњој Слатини синоћ је одржана свечана академија и отворен је 13. по реду традиционални Видовдански сабор, а покровитељ ове манифестације је општина Шамац, са  несебичном помоћи спонзора са шамачког подручја.

Академију и Видовдански сабор отворио је предсједник организационог одбора Љубиша Станишић.

Поздрављајући присутне Станишић се захвалио општини Шамац, свим донаторима, оргаизационом одбору и свима који су дали свој допринос за организацију Видовданског сабора.

„Не смијемо заборавити никада због кога и због чега се окупљамо сваке године на овом мјесту. Немојте дозволити да наша дјеца забораве оне који су дали своје животе за нас и наш бољи живот“ - изјавио је Станишић.
У културно – умјетничком програму публици су се представили играма и пјесмама из Посавине, СПКД „Просвјета“ – секција Средња Слатина, СПКД „Просвјета“ из Обудовца, КУД „Посавина“ из Црквине, Плесни клуб „Принцес“ из Шамца, а рецитације су припремили ученици Основне школе у Горњој Слатини.

Химну је отпјевала Јована Секулић, професор музичке културе и магистар етно музикологије.

Након свечане Видовданске академије на фудбалском стадиону у Горњој Слатини пред око 1.000 људи организован је наступ пјевача, Баје Малог Книнџе.

У Горњој Слатини данас ће бити служен парастос за 29 бораца Војске Републике Српске погинулих у отаџбинском рату.
Такође, предвиђено је и такмичење у 10 дисциплина, а неке од њих су: фудбал, одбојка, навлачење конопца и друге, гдје учешће узме око 300 мјештана Горње Слатине, два засеока Грбача и Пањик.

Светлана Павловић, дипл. журналиста