Претрага

Основан Савјет за пољопривреду

У Шамцу је основан Савјет за пољопривреду, а за предсједника и потпредсједника Савјета изабрани су Светозар Евђић и Стојан Маринковић.
Потпредсједник Савјета за пољопривреду Стојан Маринковић каже да је Савјет као тијело формиран са циљем да сагледа, предложи и сугерише управи општине како на који начин покушати максимално искористити пољопривредне потенцијале општине Шамац.

„Ово је први конститутивни састанак и покушаћемо у неком наредном периоду сагледати ситуацију, прикупити податке и на основу њих предложити конкретне мјере које дају адекватне резултате“ – каже Маринковић.

Он је додао да су договорили да Одјељење за привреду прикупи и достави члановима  савјета податке са којим пољопривредним капацитетима располаже општина Шамац.
„Када то на следећем састанку сагледамо ми ћемо у границама својих надлежности дати конкретне приједлоге како и шта даље“ - наглашава Маринковић.

Пољопривредни произвођач и власник фирме „Агролајн“ са сједиштем у Модричи, Радна јединица Писари код Шамца, Слободан Симић истиче да је жеља и потреба чланова савјета била да се оснује савјет за пољопривреду што је данас и учињено.

„Чланови савјета треба да помогну својим досадашњим искуствима, да покушамо да дамо неке смјернице и приједлоге Начелнику и будемо његова помоћ. Желимо да побољшамо ситуацији у пољопривреди на нашој општини, јер знамо да је привреда осиромашена“ – каже Симић.

Светлана Павловић, дипл. журналиста