Претрага

Јачање система заштите у општинама Шамац, Домаљевац – Шамац и Вукосавље

У Шамцу је одржан први састанак Фокус групе за јачање система заштите у три локалне заједнице, а у оквиру пројекта „Подршка одрживом опоравку од поплава за Шамац, Домаљевац – Шамац и Вукосавље.
Организатор је Независни биро за развој (НБР) у сарадњи са општином Шамац.

„Данас имамо први заједнички састанак са члановима Цивилне заштите из три општине које су покривене са пројектом које имплеметира НБР из Модриче. Циљ је да утврдимо које капацитете општине имају када је у питању заштита и спашавање, поготово са аспекта одбране од поплава, те да видимо на који начин можемо идентификовати кључне тачке убудуће сарадње“ – каже извршни директор НБР Енвер Сарван.
Он каже да је данашња Фокус група почетак дијела активности у оквиру пројекта, а које су усмјерене на побољшање превенције од поплава, кроз јачање заједничке сарадње три општине.

„Покушаћемо идентификовати кључне тачке око којих три општине могу сарађивати како би се смањио ризик од поплава и како би катастрофе које су нас задесиле 2014. године имале мање штетних последице за општине, а првенствено за становништво“ – наглашава Сарван.
Укупна вриједност пројекта је 393.9116,03 КМ од чега ЕУ финансира 90%, а преостали износ од од 20.140,91 еура финансирају општине Шамац, Домаљевац – Шамац и Вукосавље.

Светлана Павловић, дипл. журналиста