Претрага

Млади Црвеног крста Републике Српске у Солферину

У организацији Црвеног крста РС за омладину ЦК организован је дводневни одлазак у Солферино, на чувену манифестацију под називом „Марш бакљи“, коју Италијански Црвени крст традиционално организује сваке године.
„На Конференцији младих 2017. године, млади су изразили жељу да присуствују овој манифестацији што смо им и омогућили“ - каже секретар ЦК Шамац Даница Радуловић.

Она је додала да је укупно 46 омладинаца из свих регија са простора Републике Српске посјетило Солферино уз пратиоце Душана Богдановића из Модриче - просвјетни радника дугогодишњег директора основне школе „Сутјеска“ и др Милан Миловановић из Бијељине.

„Превозник за ово путовање била је Семберија транспорт, а комплетна група се спојила у Градишци гдје су младе дочекали волонтери ЦК Градишка са освјежењем и сендвичима и кренули према Италији.

Млади су задовољни путовањем и свим оним што су имали прилику видјети и доживјети, на мјесту стварања највеће хуманитарне организације на свијету Црвеног крста.
Испред ЦК Шамац у Солферину боравио је и млади волонтер шеснаестогодишњи Андреј Павловић који је истакао да је за њега овај пут био још једно велико искуство и изазов.

„Манифестација „Марш бакљи“ у мени је изазвала посебне овације. Хиљаде људи у колони са свијећама обасјали су небо и земљу, дисали заједно у једном трену“ – каже Павловић додајући да су поред свега што су видјели у Солферину, Верони, Венецији имали прилику да створе нова пријатељства са лицима широм свијета.

Светлана Павловић, дипл. журналиста