Претрага

Делегација општине Шамац у посјети општини Јагодина

Начелник општине Шамац, Ђорђе Милићевић са својим сарадницима, начелником за привреду Светозаром Евђић и начелником Службе за друштвене дјелатнсти Слободаном Стојић, посјетили су јуче општину Јагодина у Србији.
Домаћин представника наше општине био је предсједник општине Јагодина Драган Марковић Палма.

 

Састанак је уприличен у просторијама Градске управе, а затим је настављен обиласком самог града, затим индстријске зоне као и посјетом познатим туристичким капацитетима којим ова општина располаже.
Начелник Ђорђе Милићевић, истакао је да је ово био један користан састанак, те да је циљ овог састанка да доста тога научимо, и да сва она добра искуства која је општина Јагодина примијенила протеклих година, примијенимо и на подручју општине Шамац.

„Првенствено су нас интересовали развојни капацитети са аспекта развојне предузетничке зоне, привлачење инвестиција а са друге стране на широј регији веома успијешна социјална политика, област културе и туризма који су на овим просторима последњих година доживјели свој максималан процват. Општина Шамац, као једна мала и неразвијена општина може доста да научи са аспекта како привући инвеститоре и шта понудити потенцијалном инвеститору“ - изјавио је начелник Милићевић.
Предсједник општине Јагодина, изјавио је да ће му бити драго да пренесе искуства о стварању пословне зоне, као и да је спреман да потпише протоколе о сарадњи са општином Шамац.
Први корак ка успјешној сарадњи је понуда да буде домаћин за 60 студената са подручја општине Шамац у мјесецу августу, који ће боравити у дводневној посјети општини Јагодина.

Светлана Павловић, дипл. журналиста