Претрага

Почели радови на изградњи излетишта „Ушће“ (ВИДЕО)

У Шамцу су започели радови на пројекту развоја туристичких капацитета ушћа Босне у Саву, изградња излетишта „Ушће“.
Реализација пројекта одвијаће се у три фазе, а укупна вриједност пројекта је преко 110.000 КМ.
Данас је започела прва фаза, која ће трајати 15 дана и чија вриједност износи преко 20.000 КМ.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић са својим сарадницима, обишао је данас радове те каже да су за прву фазу средства обезбиједили Кајак кану рафтинг клуб „Ушће“ од Министартва трговине и туризма, Владе РС а да је општина Шамац учествовала као партнер, финансијски и логистички.

„Општина ће у сарадњи са вишим нивоима власти,  следеће године и наредних година издвојити финансијска средства за изградњу излетишта. Ту  обједињујемо једну туристичку понуду да коначно и Шамац добије простор за одржавање низ културних и спортских манифестација на отвореном, које и заслужује град који се налази на двије ријеке“ - каже Милићевић.

Он додаје да се у првој фази раде земљани радови, у другој изградња канализационе и водоводне мреже, нивелација терена који ће током ове године бити завршени и у којим општина учествовати са 15.000 КМ.

Предсједник Кајак кану рафтинг клуба „Ушће“ Перо Ђукић, каже да су данас започели са првом фазом која подразумијева уређење парцеле од 5.000 м2 у близини ријеке Босне, а за то су добили средства од Министарства трговине и туризма Владе РС и општине Шамац.

„Имамо обећања са виших ниво власти. Желимо да направимо парк и излетиште за наше грађане и посјетиоце. Требало би да се у другој фази уради бетонски плато који би служио као љетна позорница, стаза, настрешнице са клупама, мјеста за роштиљ, а у трећој фази планирамо тоалете, тушеве и изградњу једне сојенице која би имала намјену угоститељског објекта“ - каже Ђукић.


Светлана Павловић, дипл. журналиста