Претрага

Ускоро наплата паркинг простора смс поруком или картом

Од почетка септембра мјесеца почиње наплата паркинг мјеста у ужем центру града, а према одлуци о јавним паркиралиштима коју су донијели одборници Скупштине и цјеновнику који је предложио Надзорни одбор „Слободне зоне“, а одборници прихватили.
Начелница Одјељења за просторно уређење и стамбено комуналне послове Ведрана Михаљчић, каже да је Одлука донесна са циљем да се уведе ред у урбаном дијелу града, те да ово неће представљати нове трошкове грађанима.
„Грађани који посједују некретнине у улицама гдје се паркинг наплаћује имаће наљепницу на којој ће писати у којој улици станују, те самим тим моћи ће се бесплатно паркирати. Једини трошкови тих грађана је израда саме наљепнице, која ће да кошта 3 КМ“ - изјавила је Михаљчићева.

Oна је додала да je управљање паркиралиштима у Шамцу повјерено ЈП „Слободна зона“ д.о.о. Шамац, те да ће се наплата вршити у ужем центру града, код објекта „Бинго“ и у улици „Краља Александра“ која води према тргу, укупно 300 паркинг мјеста.
„Наплата паркирања на паркиралиштима вршиће се у времену од 07:00 до 16:00 часова радним даном и суботом од 07:00 до 15:00 часова а недјељом и празницима се неће наплаћивати“ – каже Михаљчићева.
Она је подсјетила да ће се наплата вршити у граду Шамцу куповином карте на продајним мјестима која ће бити означена као и смс поруком на сва три мрежна оператера у БиХ.
Она каже да је специфично, а што нема у другим градовима да се паркинг карта може купити само на два сата и коштаће 1 КМ, дневна 3 КМ, мјесечна 10 КМ, полугодишња 40 КМ и годишња 70 КМ.

Светлана Павловић, дипл. журналиста