Претрага

Донација Цивилној заштити Шамац

Представници Црвеног крста Шамац данас су донирали Цивилној заштити шест ручних сирена.
Донација је резултат сарадње Црвеног крста Шамац са швајцарским Црвеним крстом са сједиштем у Тузли, а сирене су данас преузели повјереници шест мјесних заједница.
Службеник за дјеловање у катастрофама Црвеног крста Шамац Александар Панић каже да је ова донација у склопу пројекта „Управљање катастрофама на нивоу Мјесних  заједница“ које је провео шамачки ЦК са швајцарским ЦК.

„Кроз ове активности извршена је набавка опреме за рано узбуњивање. Набављено је шест ручних сирена за најугроженије Мјесне заједнице (МЗ), које се налазе уз ријеке Босну и Саву“ – каже Панић.
Он је додао да се ради о Мјесним заједницама Засавица, Доња Црквина, Писари, Јасеник као дио мјесне заједнице Шамац уз ријеку Босну и Турсиновац и Гребнице уз ријеку Саву.

Начелница Одјељења за општу управу Лепа Тривић истиче да општина активно учествује у пројекту „Управљање катастрофама на нивоу Мјесних заједница“, те да је овај пројекат од кључног значаја за мјесне заједнице које су биле погођене мајским поплавама 2014. године.
„И данас смо реализовали само један нови сегмент, а то је подјела сирена за узбуну, чији се недостатак у вријеме елементарне непогоде оцијенио и више него негативан. У наредном периоду, уз подршку Швајцарског црвеног крста, очекујемо комплетну реализацију пројекта“ - каже Тривићева.

Светлана Павловић, дипл. журналиста