Претрага

Шамчанин међу првих 350 најбржих на маратонској бициклистичкој вожњи

Шамчанин Јован Живковић (47) једини је из БиХ учествовао на маратонској бициклистичкој вожњи између тачака „Лондон – Единбург – Лондон“ са преко 1.500 бициклиста свијета и дошао до циља у групи од првих 350 бициклиста.
Ради се о рути маратонског бициклизма тзв. „Ранденеринга“ гдје бициклисти треба да пређу одређену километражу по одређеној рути у одређеном заданом временском року.

Дужина је 1.434 километра, а временски лимит 116 сати.
Живковић каже да дефинитивно још није утврђен број оних који су стартовали, подаци нису обрађени, али према његовом мишљењу било је више од 1.530 бициклиста из цијелог свијета, а једна  трећина бициклиста није завршила  вожњу у предвиђеном временском року.

„Моје остварено вријеме је 108 сати и 25 минута на 1.434 километра у рути „Лондон – Единбург – Лондон“ и назад. Резултати иду на валидацију, те ћемо дефинитивну потврду добити. На којој ћу позицији бити није ми важно, али сигурно очекујем пласман у првој трећини бициклиста. Први или задњи, битно је да извезете у предвиђеном временском року“ – каже Живковић.
Према његовим ријечима у идућој години зависно од материјално техничких и временских услова планира да узме учешће на два значајна Европска догађаја у Шпанији на 1.200 километара и Италији на 1.600 километара.

Светлана Павловић, дипл. журналиста