Претрага

Упис ученика у Средњу школу

ЈУ Средњошколски центар „Никола Тесла“ у 2017/18. школској години планира да упише 136 ученика, а у првом уписном року попуњена су одјељења здравствене струке, фармацеутских и физиотерапеутских техничара.

Други уписни рок је предвиђен за 19. и 20. јуни за ученике који се нису нигдје уписали.


У новој школској години Министарство просвјете и културе Републике Српске одобрило је упис по 20 ученика на смјерове: гимназија рачунарско–информатички смјер и општа гимназија, економија, право и трговина, фармацеутски техничар, физиотерапеутски техничар по 24 и по 12 ученика за смјерове аутомеханичар и варилац.
„За физиотерапеутске техничаре имамо још једно одјељење пријављено уколико би Министар одборио“ – каже директор ЈУ Средњошколски центар „Никола Тесла“ Миливоје Џомбић.


Он је додао да мјеста за упис има још осам у гимназији општег смјера, 15 мјеста у гимназији рачунарско – информатичког смјера, те у одјељењу економских техничара, аутомеханичара и варилаца.

Према ријечима Џомбића у школи су задовољни одзивом ученика за упис, те истичу да су се јавили ученици из Брода, Дервенте, Модричке општине, Шамца, Доњег Жабара и Пелагићева.

Џомбић је позвао све ученике који су завршили Основну школу у Шамцу и околним општинама да се пријаве у другом уписном року у одјељења у којима још има слободних мјеста.

Основну школу на шамачком подручју ове године је завршило 127 ученика.

Светлана Павловић, дипл. журналиста