Претрага

Активности у КП „Водовод и канализација“

Вршилац дужности директора КП „Водовод и канализација“ Михајло Ђурђевић рекао је новинарима да очекује да одборници на јунској сједници подрже приједлог овог предузећа да се смањи цијена прикључења на нову водоводну мрежу за 200 КМ у корист нових корисника из четири мјесне заједнице.
Ђурђевић каже да цијена прикључка на нову водоводну мрежу за кориснике из мјесних заједница Шкарић, Писари, Доња и Горња Црквина износи 599 КМ, а идеја је да се уз пристанак одборника предузеће одрекне 200 КМ у корист грађана, тако да би онда грађани плаћали 399 КМ.


 

„Имамо подршку руководства општине за овакву одлуку“ – каже Ђурђевић подсјећајући да се до сада на нову водовну мрежу прикључило 6% грађана, а разлог је висока цијена.
Он је апеловао на све грађане који су дужни за воду од 100 до 3.000 КМ да дођу у просторије Водовода како би направили Уговоре о снабдијевању водом који ће их обавезати да редовно плаћају рачуне, да не би ишли на суд и стварали судске трошкове.

„У току је потписивање репрограма. Позвали смо представнике заједница етажних власника да доставе списак станара у стамбеним зградама како би имали коначан број оних који користе воду, а нису регистровани“ – каже Ђурђевић.

Он је подсјетио да дуговања од домаћинстава износе 412.484 КМ, а од правних лица 207.570 КМ.

Светлана Павловић, дипл. журналиста