Претрага

Активности у Кајак кану рафтинг клубу „Ушће“

Министарство трговине и туризма РС одобрило је средства у износу од 16.000 КМ Кајак кану рафтинг клубу „Ушће“ за пројекат „Изградња излетишта на ушћу Босне у Саву“.

Према ријечима предсједника Управног одбора (УО) Клуба Пере Ђукића уговор о реализацији средстава потписан је са Министарством, а ових 16.000 КМ биће утрошено у прву фазу пројекта који има укупно три фазе.


„У првој фази пројекта „Изградња излетишта на ушћу Босне у Саву“ водиће се активности на земљаним радовима, нивелисању терена и разастирању шљунка и земље.
„Друга и трећа фаза су изградња комплетног излетишта са настрешницама, столовима и клупама, мјестима за роштиљ као и мокрог чвора и тушева“ – каже Ђукић.


Ђукић каже да ће у наредних 15 дана бити расписан Јавни позив за одабир најповољнијег извођача радова, а након тога почињу радови.

Ђукић је подсјетио да су пројекат „Изградња излетишта на ушћу Босне у Саву“ презентовали руководству општине Шамац, те има обећање да ће у наредне двије фазе општина Шамац дати подршку из буџета.

Светлана Павловић, дипл. журналиста