Претрага

Матуранти прошетали градом

Матуранти Средњошколског центра Никола Тесла“ из Шамца продефиловали су главном градском улицом, од школе до хотела Плажа, гдје су наставили прославу.

Директор школе Миливоје Џомбић рекао је да је ова генерација ђака вриједно радила и успјешно завршила школовање просјечном оцјеном 3,29.


Према његовимим ријечима, ђак генерације је Никола Чокић из Гимназије.


Задовољни смо успјехом и пролазношћу матураната, те дјелимично задовољни успјехом у владању ученика, с обзиром на велики број изостанака. У току ове школске године није забиљежен нити један тежи инцидент, нити облик насиља“ - каже Џомбић.


Укупно је било 4.252 изостанка од чега 662 неоправдана, навео је Џомбић.


Он је додао да су ученици, који су током четворогодишњег школовања постигли одличан успјех и имали примјерно владање, ослобођени полагања матурског испита, док ће сви остали ученици испит полагати предвиђеним испитним роковима.


Џомбић је изразио наду да ће знање које су матуранти стекли у школи бити одскочна даска да преброде многе препреке у животу.


Он им је пожелио много успјеха и среће у даљем школовању и раду, те је навео да вјерује да ће матуранти постати прије свега, поштени и добри људи.


У Средњошколском центру у Шамцу ове године матурирало је 79 ученика, од чега је ослобођено полагања матуре 7 ученика у гимназији, као и 2 ученика у економској школи.

Светлана Павловић, дипл. журналиста