Претрага

У Обудовцу одржан Кабинет начелника у проширеном саставу

У Обудовцу у мултимедијалном центру др Милан Јелић одржан је Кабинет начелника на којем су присуствовали предсједник Скупштине, представници Савјета мјесне заједнице (МЗ) Обудовац, невладиних удружења, спортских клубова, школе и привредници.

Предсједник Савјета МЗ Обудовац Драган Митровић каже да је на састанку разговарано о приоритетним активностима које треба реализовати на подручју ове мјесне заједнице током године, те о проблемима са којима се свакодневно сусреће у раду Савјета мјесне заједнице, као и о низу других активности које треба предузети у наредном периоду.


Митровић каже да је послије дугог низа година ово први пут да Кабинет тематски долази у Обудовац и разговара о питањима значајним за ову мјесну заједницу.
„Ми смо информисали начелника и његов Кабинет о проблемима са којима се овдје суочавамо и изнијели неке приоритетне ствари које треба реализовати у наредном периоду“ – каже Митровић.

Начелник општине Ђорђе Милићевић истиче да имајући у виду значај Обудовца као највеће мјесне заједнице на подручју општине Шамац, логично је да уведу праксу да у наредном периоду барем два пута годишње у Обудовцу имају кабинет на тему активности које се требају реализовати.

Oвдје смо да чујемо потребе грађана мјесне заједнице Обудовац, шта смо то урадили за ових шест мјесеци са аспекта подршке клубовима и организацијама која су бројна и успјешна са подручја Обудовца“ - каже Милићевић.


Он је подсјетио да су разговарали и о кључним инфраструктрним пројектима које треба да се реализују у оквиру мјесне заједнице Обудовац током ове и наредних година.

„Углавном су то одређени инфраструктурни пројекти који се тичу асфалтирања појединих дијелова насеља, интервентних радова у оквиру ОШ „Обудовац“, одржавања гробља, функционисања СПКД „Просвјета“, те системског рјешавања одржавања и управљања домом културе „др Милан Јелић“.

Од стране грађана који су присуствовали састанку изражена је потреба за дежурством Ватрогасне јединице током љетног периода на овом подручју, те одржавање гробља и Дома културе.

Светлана Павловић, дипл. журналиста