Претрага

Донација школи у Црквини

Министарство просвјете и културе Републике Српске донирало је пет лаптопа Основној школи у Црквини. Ова донација је резултат Споразума између Влада Српске и Србије. И у 2010 години ова школа је добила од њих пет персоналних рачунара. Истовремено, Министарство за спорт и омладину донирало је четири струњаче за наставу физичког образовања.

Директор Основне школе „Црквина“ Мара Ђокић истакла је да са одличним стручним кадром који ради у овој школи ова донација доприноси квалитету наставе, а истовремено доприноси и резултатима које ученици постижу на свим такмичењима.


„Наши ученици учествују на такмичењима из образовања и спорта. Имамо у школи скоро све секције превиђене за мале олимпијске игре. Са сваког такмичења доносе дипломе и медаље и то је наше богатство“ – каже Ђокићева.

Она је додала да и општина Шамац помаже свим Основним школама, па и у Црквини.

Професор информатике у Црквини Радован Витезовић рекао је да се настава у овој школи одвија по свим стандардима које прописује Министарство и да донација значи доста.


„Значи олакшање и повећање квалитета за ученике и за нас, а то ће се примјетити и на резултатима које очекујемо од ученика везано за такмичења, а и уопште за њихово информатичко образовање“ – каже Витезовић.

Он је додао да је то помоћ и наставном кадру с обзиром на покретљивост лаптопова и могућност да се користи у комбинацији са пројектором у било којој учионици те да то не мора бити обавезно кабинет информатике.

Ученик деветог разреда Милан Маринковић истакао је да сада брже и боље вјежбају.


„Боље и брже радимо и можемо сви да вјежбамо. Лакше учимо. Програми су јако густи, не можемо све да стигнемо и сви нисмо имали прилику да радимо него је то прије радио један ученик, а ми гледали, а сада сви радимо“ – каже Маринковић.

Подсјећамо, у школи у Црквини има укупно 223 ученика од првог до деветог разреда и једно подручно комбиновано одјељење у Крушковом пољу са 22 ученика.

 

Светлана Павловић, дипл.журналиста