Претрага

Поздравна ријеч Начелника општине

Поштовани,

Са посебним задовољством као Начелник општине желим да Вас обавијестим да у циљу потпуне, јавне и радне транспарентности отварамо нову интернет презентацију наше општине. У  искреној жељи и намјери да укажемо на недвојбену жељу да наша локална заједница и град Шамац желе да буду трајно опредјељени за пуну отвореност према свима онима који на овом простору и у нашем граду буду имали потребе да живе, раде, улажу и искажу жељу за било каквим личним, радним и другим потребама, одлучио сам се за увођење овог новог квалитетног информативног приступа.

Са пуно поноса и разлога желим истаћи да наша општина и овај дивни градић својим положајем и природним љепотама украшавају централни дио Посавине. Град је предодређен да лежи на ушћу двију ријечних љепотица Босне и Саве, а плодне њиве и оранице скоро на сваком педљу наше општине су велика љубав и изазов за вриједне пољопровредне произвођаче. Искерено речено сву своју политичку, радну и младалачку енергију желим усмјерити у правцу да овој општини и овом прелијепом граду вратим некадашњи и прије свега потребни сјај, да ово буде препознатљива развијена привредно економска и друштвена средина, проткана трговинско – туристичком компонентом, културом и спортском активношћу, гдје ће млади људи и грађани наћи довољно ентузијазма, воље и простора за своје радно и животно стваралаштво.

Желим да све евидентне предности  повољног географског положаја везаних за друмски, жељезнички и водени саобраћај буду заиста разлог да ово постане отворени град и средина како по мјери домаћих и страних бизнисмена, тако и свих оних који се искрено желе увјерити у огромне љепоте које стоје на располагању.

Укупна општинска администрација  и општински менаџмент на чијем се челу налазим преузима на себе обавезу и одговорност да све оно што се буде налазило на сајту наше општине буде заиста у функцији општих интереса свих грађана наше општине, али исто тако и према свима Вама који по било ком друштвеном, економском, социјалном, културном, спортском основу будете имали потребе да користите информације са сајта и да буду од општег заједничког интереса.

Учинићемо све да поруке и информације на сајту буду заиста у курсу реалних друштвено – економских и политичких потреба и сва даља потребна информативна обавјештења и освјежења биће у функцији остваривања тог отвореног циља.
Искрено Вас молим да прихватите руку овакве сарадње и сарађујете са нама на свим пољима која буду обрађивана на нашем сајту и дубоко вјерујем да ћемо на такав начин успјети да реализујемо обостране и заједничке интересе.

С' поштовањем,

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ

Саво Минић, дипл. правник